1 Ocak 2011 Cumartesi

Metin Şentürk ana habere şenlik getirdi

Metin Şentürk ana habere şenlik getirdi

YUSUF BÜLBÜL İSTANBUL   -   08.12.2010

Sıra dışı çıkışlarıyla gündeme gelen görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, önceki gün yine bir sürpriz yaptı ve 24 Ana Haber bülteninin sunucu koltuğuna oturdu.
Şentürk, 'Benim Gözümle' başlığı altında haber sunmaya başladı. Dünyada bir ilk olduğu ifade edilen uygulama için günler öncesinden hazırlıklara başlayan Şentürk, ilk heyecanını izleyicileriyle paylaştı. 19.10'da başlayan bülten için 16.00'da kanala gelen şarkı, başta yayın toplantısı olmak üzere haberin hazırlanış sürecini izledi.
Şentürk, neşeli tavırlarıyla yayın toplantısının havasını değiştirmekle kalmadı, ilk yayın heyecanını da bol bol pratik yaparak geçirdi. Kısacası dersine iyi çalıştı...
Kabartma yazıların yanında, kulaklıklar yardımıyla reji tarafından desteklenen Şentürk, yayın boyunca espri yapmayı da ihmal etmedi. Engelliler için hazırlanmış bir haberi sundu ve Beşiktaş-Bursaspor maçında yaşanan olaylar için "Görmek istemediğimiz olaylar" diyerek espri yaptı. Canlı yayın bağlantıları, konuklarla sohbeti başarılı olsa da Şentürk'ün kısa süreli ses problemleri ve ekrandaki eğik duruşu gözden kaçmadı. Ana haberin ciddiyet istediğini ve bu ayrımı çok iyi bildiğini söyleyen Şentürk, "İnsanlara bir şeyleri algılatmak sizin elinizde. Eğer siz ağlanacak yerde güler, gülecek yerde ağlarsanız orada tehlike başlıyor demektir. Biz şu an farklı bir şey yapıyoruz. Buna insanlar çeşitli şekilde dokunacaklar, yazacaklar ve hatta eleştirecekler. Haberi ciddiyetini bozmadan yumuşak bir dille aktarıyoruz. Haberin yüzünü güldüren bir üslup olacak bizde. Biraz daha halk dili, biraz daha basitleştireceğiz haberleri. Diplomatik bir dil yerine, aile dili kullanacağız. Ama dozunda ve kararında." dedi.
HAYATA BENİM GÖZÜMLE BAKMAK FARKLI OLACAK
'Benim Gözümle' üst başlığı altında sunulan bültenlerin nasıl hazırlandığını az buçuk görsek de en çok merak ettiğimiz, bu fikrin kimden çıktığıydı. Televizyon izleyicisi Metin Şentürk'ü sıradışı işleriyle tanıyor, hayata bakışıyla da seviyordu. Farklılığın sırrını şu cümlelerle açıkladı Şentürk: "24 Genel Yayın Yönetmeni Akif Beki'nin fikri bu. Öncesinde bir şeyler yapalım diye konuşmuştuk. Ancak iş bu noktalara geldi. Heyecanlıyım ve iyi bir iş olacağını düşünüyorum." Ülke gündemini yakından takip eden Şentürk, siyasetten ekonomiye, sosyal hayattan spora her konuda bilgisi olduğunu da ortaya koyuyor. O yüzden de yayın toplantısında pek sıkıntı yaşamıyor. Acıklı ve elim bir haberi sunmanın zorluklarını ve bu tür haberler karşısındaki tepkisiyle ilgili sorumuza ise hafiften bozuluyor: "Bütün insanlar üzüldüğünde nasıl davranırsa biz de öyle davranırız. Körler farklı üzülmez. 72 milyon ne hissediyorsa ben de aynısını hissediyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder