1 Ocak 2011 Cumartesi

Minik bedenlere yüklenen bomba


Minik bedenlere yüklenen bomba
Henüz neyin ne olduğunu bilemeyecek kadar küçük. Vücuduna sarılan bombayı patlatması için ölümle tehdit edildiği her halinden belli.
Annesi ile babası ise daha çaresiz. İşte tam da bu ince çizgide Güneydoğu'da yaşananlar. Samanyolu'nda bu akşam ekrana gelecek olan ve reytingleri sürekli yükselen 'Şefkat Tepe' adlı dizi, bölge halkının yaşadığı ikilemi çok güzel anlatıyor. Yapımcı Melih Sezgin, yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede, oyuncular Mert Kılıç, Aslıhan Güner, Ertuğrul Şakar ile çekimler sırasında konuşma imkânı buluyoruz. Sezgin'in ilk cümlesi, "Dağdakileri kazanma üzerine yapılmış bir proje bu." oluyor: "Serdar Üsteğmen herkesi karşılıksız seviyor. Üzerinde bomba takılı örgüt elemanını bırakmıyor. Zira hikâyenin başka bir bölümünde o insanlar askere yardım ediyor. Çünkü bu insanlar aslında kötü değiller, kandırılmışlar. Şefkatle yaklaşsak sorunlar aşılır."
Hikâye Güneydoğu'da geçse de çekimler Konya'nın köylerinde yapılıyor. Yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede, "Buradaki coğrafya beni şaşırttı. Kendinizi bazen Mardin, Midyat ya da Nusaybin'de gibi hissediyorsunuz." diyor. Son zamanda terörü anlatan dizilerdeki artışı hatırlatıyoruz yönetmene. Kendi işinin kaliteli olmasına yoğunlaşsa da mevcut durumu iki cümleyle özetliyor: "Önemli olan, ne anlattığınızdan ziyade, nasıl anlattığınız."

Her karakterin ayrı hikâyesi var
Mert Kılıç (Serdar Üsteğmen): Oyuncu olmadan önce profesyonel olarak futbol oynayan Kılıç, ABD'de oyunculuk eğitimi aldı. Dizide, katledilen bir Kürt ailenin çocuğu Serdar rolünde. Kılıç, her karakterin bir hikâyesi olmasının Şefkat Tepe'deki en önemli özellik olduğunu söylüyor.
Ertuğrul Şakar (Celil Astsubay): Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Şakar, eğitime önem veren ve askerleri için her şeyi yapan Celil Astsubay'ı oynuyor. Ancak işini çok ciddiye aldığı için askerler tarafından fazla sevilmiyor.
Aslıhan Güner (Leyla) : Dağda bayırda devam eden çekimlerde en az zorlanan oyuncu Aslıhan Güner. Köyde yetişmesinin kendisi için avantaj olduğunu söyleyen Güner, "Çok toz toprak yutmuşluğum vardır." diyor.
YUSUF BÜLBÜL   -   11.12.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder