1 Ocak 2011 Cumartesi

Yeşil sahalarda keşfedildi


Yeşil sahalarda keşfedildi
Şefkat Tepe'de Serdar Üsteğmen'i oynayan Mert Kılıç, kamera karşısına geçmeden önce sahalarda top koşturuyordu. Oyunculuğu futbola benzeten Kılıç, "Yönetmen teknik direktör, biz oyuncularız." diyor.
Kısa yoldan şöhrete ve paraya ulaşmanın iki yolu olduğuna dair yaygın bir görüş var ülkemizde. Kimi aileler küçük yaştaki çocuklarıyla kulüp kapılarını aşındırırken, kimileri ise televizyonun büyülü dünyasından medet umar. Peki hem futbolda kariyer yapıp hem de televizyonda şöhret olanlara ne demeli... Samanyolu'nun yeni dizisi 'Şefkat Tepe'de Serdar Üsteğmen'i oynayan Mert Kılıç, her iki mesleğin kulpundan tutup, birini kendi isteğiyle tercih edecek kadar şanslı bir kişi. Ancak Kılıç'ın anlattıklarından, şöhret yolunda yükselmenin sadece şansla ilgili olmadığını, çok çalışmak gerektiğini çıkartmak da mümkün.
İkinci Lig'de futbol oynarken arkadaşlarıyla birlikte teknik direktörü de kabiliyetinin farkına varır ve Kılıç'a takılmaya başlar. 'Büyük şehre git, orada hem bir kulüpte oyna hem de modellik yap. Oyuncu bile olabilirsin.' diyenlerin sayısı arttıkça Kılıç'ın kafası karışır. Ama her futbolcu gibi o da 'futbolu bıraktığım zaman ben biterim' düşüncesiyle boğuşmakta, bir türlü yeşil sahalardan kopmaya cesaret edememektedir. Sonunda kararını verir. İstanbul'da bir kulüpte oynayacak, bu arada oyunculuk için kendisini geliştirecektir. 2002 yılında girdiği bir yarışmada 'best model' olunca kendisini televizyon dünyasının ortasında bulur: "Erler Film'den teklif geldi. İlk dizim Fatma Girik'in de oynadığı Gurbet Kadını oldu. Daha sonra 'Asla Unutma'da rol aldım. Artık her şey istediğim gibi gelişmeye başlamıştı."
Ekranda kendisini izledikçe kabuğuna sığmaz ve daha fazlasını istemeye başlar. Ama 'kopamam' dediği futboldan da günden güne uzaklaşmaktadır. Oyunculuk için gittiği Amerika, onu yeşil sahalardan tamamıyla kopartır. Önceden de sadece futbol odaklı bir hayatı benimsemeyen oyuncu, sürekli farklı arayışlara girer: "Şimdiki futbolculara baktığın zaman hiçbiri sadece futbolu düşünmüyor. Kendisini geliştiriyor. Çoğu okuyor."
ŞÖHRET, İNSANLIĞIMIZI GÖTÜRMESİN
Kısa sürede tanınan Mert Kılıç'ın şöhretle ilgili kaygıları da yok değil. "İnsanlığından hiçbir şey kaybetmeyeceksin. İlgi görüyorsun, sonra kişilik bozukluğu yaşıyorsun. 'Ben artık oyuncu oldum, insanlar beni beğeniyor' demeye başlıyorsun. Bir dönem ben de yaşadım bunu. Amerika'da aldığım eğitimin çok büyük faydası oldu bunları aşmamda." diyor. Kılıç, Al Pacino ve Brad Pitt gibi ustaların katıldığı festivallerde boy göstermiş Amerika'da. Kendi çabalarıyla gittiği Los Angeles'ta dil eğitiminin yanında oyunculuk eğitimi de almış. Her ne kadar 'bitti' dese de oyunculuğu futbola benzeten Kılıç'ın verdiği örneklerden kafasının hâlâ yeşil sahalarda olduğu anlaşılıyor: "Bu iş bir takım oyunu ister. Tıpkı futbol gibi. Yönetmen teknik direktör, biz de futbolcularız. Partnerimden güzel pas alırsam güzel pas atarım."

YUSUF BÜLBÜL   -   07.12.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder