11 Ocak 2011 Salı

Milyon dolarlık dizilere kafa tutmanın sırrı

Milyon dolarlık dizilere kafa tutmanın sırrı
YUSUF BÜLBÜL   -   11.01.2011
Geçtiğimiz çarşamba, iki yeni dizi ilk bölümleriyle çıktı izleyici karşısına. Daha yayına girmeden tartışmalara neden olan Show'un 'Muhteşem Yüzyıl'ı ile Kanal D'nin, tanıtım için özel gazete bastırdığı 'Şüphe' aynı saatte ekrana geldi.
Bir yanda günlerdir konuşulan, tartışılan bir dizi, diğer yanda Yaprak Dökümü'nün yerine düşünülen bir başka proje. Kamuoyunda iki dizi birbirine kırdırılıyor yorumları yapılsa da reyting sonuçları herkesi şaşırttı. Tüm Gün'de aldığı 11,2 reytingle Birol Güven'in yapımcılığını üstlendiği 'Çocuklar Duymasın' birinci oldu. Aynı gün Muhteşem Yüzyıl 10,9 ile ikinci olurken, ilk ona giremeyen 'Şüphe' 5,0 reyting ile 13. olmuştu. Dizinin izlenmesinde Meltem-Haluk çiftinin ayrılık kararı almasının etkili olduğu söylense de milyon dolarlık dizilere kafa tutan Çocuklar Duymasın'ın senaristi Güven bu eleştirilere katılmıyor: "Çocuklar Duymasın her zaman iyi reyting alan güçlü bir yapımdır ve milyonlarca seveni vardır. İçinde küçük ayrılıklar, küçük hüzünler olsa bile Çocuklar Duymasın gözyaşı fırtınalarının arasında izleyicinin sığınacağı bir mutluluk limanıdır."
Birol Güven'e göre dizideki ayrılık sahnesini tartışmak ve yüksek reytingi buna bağlamak anlamsız. "Meltem-Haluk çifti ayrılığın eşiğinde yaşayan bir çifttir. Daha önce de defalarca ayrılmayı düşünmüşlerdir. Bundan sonra da gündemlerine bu konu gelebilir ama aralarındaki güçlü aşk ve sevgi onların birbirlerinden kopmalarına engel olacaktır." diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder